שף במדבר - רוברט ביטון
בשרים ושאר ירקות
תמונות: יואב פלמה, ליטל שמואלי(C)
רוברט ביטון הוא אמן קולינרי אשר מגיע עם 30 שנות ניסיון בתחום ההסעדה.
הרצונות העזים לפנק ולארח הפכו למשימה הנוכחית של חייו – רוברט החליט לפתוח את ביתו לארוחות אינטימיות, וביחד לצאת למסע טעמים עשיר של עישון בשר וקולינריה בתיבול סיפורים על החיים, הערבה ומה שביניהם.
בית קטן בערבה – בקיבוץ אליפז תמצאו את שף במדבר רוברט ביטון. בחצר הקסומה בביתו הנשקפת אל הנוף המדברי של בקעת תמנע תהנו מחגיגת בשרים ייחודית.
את הבשרים מעשן רוברט במעשנת שולחנית הנקראת PIT – שיטת עישון ייחודית שמקורה בטקסס.
המעשנת בנויה מבלוקים מיוחדים, כאשר בתחתית שלה נשרפים עצי פרי הנותנים לבשר את הארומה.
צליית בשר הנה אומנות המאפשרת לנו להנות מחגיגה של טעמים מיוחדים. נתחי הבשר הגדולים נצלים בטמפרטורה נמוכה ומבוקרת המאפשרת בישול איטי וארוך, ובכך יוצרת טעמים וארומות המרחיבות את החייך והחושים.
כל נתח מטופל בתמציות טעם הייחודיות לו בתהליך המבטיח עושר של טעמים. חומרי הגלם: הירקות והתבלינים הטריים מגיעים אלינו היישר מהחקלאות המקומית, מחממת 5 החושים וכן מחממת גידול החסות הידרופוני של הקיבוץ.
מחיר: החל מ- 250 ₪ לאדם
מינימום: 10 סועדים